Polgármesteri köszöntő

Kedves vendégünk!

Farkaslyuk Község Önkormányzata és polgárai nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt településünk megújult honlapján.

Nagy öröm számomra, hogy internetes barangolása során felkereste oldalainkat, melynek segítségével betekintést kaphat múltunkról, jelenünkről és mindazon érdekeségekről, amelyek életünkkel kapcsolatosak. Farkaslyuk Község polgármestereként bízom benne, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével sikerül olyan információkra szert tennie, amelyek felkeltik az Ön érdeklődését községünk iránt. Hiszem, hogy Farkaslyuk lakói pedig a megújult weboldal segítségével tájékozottabbakká válhatnak a helyi ügyekben. Ehhez természetesen számítok az Önök észrevételeire, javaslataira is.

A bányásztelepülésünk története a XX. század elején kezdődött. 1914. április 4-én kezdték meg a bányászatot Farkaslyukban. Ez a dátum lett Farkaslyuk születésnapja. A bányának köszönhetően településünk évről évre egyre jobban fejlődött és nőtt a lakosság száma is. A gyerekek szép új Óvodába és Iskolába járhattak. A bánya által Strand, Étterem, Kultúrház, Mozi, Könyvtár, Pinceklub, Szabadtéri színpad és Kantin is épült az itt élő lakosság számára. A bánya támogatta a kulturális és sportéletet is. Országos hírű Ifjúsági klub, Bányász dalárda, Fúvószenekar, Népitánc csoport, Színjátszó csoport és Lövészegylet működött községünkben. A bányászok közül sokan sportoltak. A röplabda szakosztály és a labdarúgó szakosztály is sok sikert ért el, több fővárosi és vidéki csapat hagyta el vereséggel a farkaslyuki pályákat.

1986-ban pecsételődött meg a községünk sorsa, amikor kimondták a halálos ítéletet a bánya felett. Hiába folytak fejlesztések a bányában, ennek ellenére a termelés egyre inkább visszaesett. Mivel országosan is csökkent a szénre a kereslet, eldőlt, hogy Farkaslyukban pár éven belül befogják zárni a bányát. A Gyürky-táróból az utolsó csille szenet 1990. január 22-én hozták fel a felszínre, így 76 csodálatos év után a farkaslyuki bányát valóban bezárták. Ez a nap lett Farkaslyuk történetének a legszomorúbb napja. Sajnos a kis települést magára hagyták, de a farkaslyukiak kezükbe vették a sorsukat. A lakossága élt alkotmányos jogával, és 1996. október 13-án Farkaslyuk szavazó állampolgárai népszavazáson voksoltak az önálló önkormányzat megalakításáról.

Göncz Árpád Köztársasági Elnök úr a 33/1999. (II.10.) KE határozatával Farkaslyuk települést 1999. május 1-vel, önálló községgé nyilvánította.

A képviselő-testülettel folyamatosan azon munkálkodunk, hogy Farkaslyuk élhetőbb, otthonosabb településsé váljon. Ez motivál bennünket, így ennek érdekében igyekszünk minél inkább kihasználni adottságainkat és a pályázati lehetőségeket egyaránt.

Az önkormányzat törekszik a község értékeinek, hagyományainak megőrzésére és gazdagítására. Polgármesterként az a legfőbb célom, hogy mindenki érezze itt jól magát, legyen az itt élőknek igazi otthona Farkaslyuk és vonzó célpontja a vendégeinek. Hiszem, hogy az út, amelyen elindultunk, a helyes út Farkaslyuk számára.

Tisztelt Látogató!

Ha felkeltettük érdeklődését községünk iránt, legyen a vendégünk és személyesen is látogasson el hozzánk. Mi barátunkként fogjuk köszönteni Önt. Kérjük, töltsön el egy napot nálunk, és érezze otthon magát Farkaslyukban!s

A mielőbbi találkozás reményében barátsággal:
Pintér Zsolt
polgármester

Programok a településen

Orvosi ügyelet

cím: Ózd,
Almási Balogh Pál Kórház 3600 Ózd Béke út 1-3.
telefon: 48/574-400
munkanapokon:
munkaszüneti napokon: